Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2022
Κοινωνία

Κραυγή απόγνωσης από τη νεολαία

Του Γιάννη Δελή
Όταν συναντήσαμε τον Χρήστο έναν νέο άνθρωπο γεμάτο ζωή,είχε δεν είχε επάνω του τρία ευρώ… Πριν από λίγο καιρό έπαιρνε 800 ευρώ και είχε και ασφάλεια όταν δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία που προμήθευε ηλεκτρονικά είδη.
Σήμερα ψάχνει παντού και απεγνωσμένα για μια δουλειά, αλλά όπως μας λέει οι πόρτες είναι κλειστές για τους νέους με δύναμη και όρεξη. Μέσα από την επιστολή διαμαρτυρίας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πανσερραϊκή Φωνή» καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο της νεολαίας.
Ονομάζομαι Χρήστος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου.Διανύω το 31ο έτος της ηλικίας μου και θεωρώ πως είμαι ένας νέος που έχει όρεξη και διάθεση για δουλειά. Όλα πήγαιναν σχετικά καλά, μέχρι που η Ελλάδα από χρόνια λάθη των πολιτικών που ψηφίζανε, ομολογουμένως, φανατικά οι πρόγονοί μας, μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Δούλευα τα τελευταία πέντε χρόνια σε μία αποθήκη ηλεκτρονικών ειδών, χωρίς να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα.  Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ένιωσα να κόβονται τα πόδια μου και είχα φοβερό πονοκέφαλο. Παρ’ όλα αυτά πήγα στη δουλειά και άντεξα ως τις 13:00 περίπου… πήγα στον προϊστάμενο και του είπα ή να  πάρω χαπια πάλι ή να πάω σπίτι… Με άφησε να πάω σπίτι κάνοντας μία υποτιμητική γκριμάτσα δυσαρέσκειας. Τελικά είχα ήδη κάνει πυρετό και πήγα στο ΙΚΑ της περιοχής μου. Είχα λοίμωξη αναπνευστικού. Μου έδωσε ο γιατρός άδεια 3 μέρες και μου είπε χαρακτηριστικά να μην βγω από το σπίτι ούτε για τσίχλες.

O Χρήστος με γυρισμένη την πλάτη μιλάει στον Γιάννη Δελλή

Ενημέρωσα την επιχείρηση που δούλευα ότι θα πάω την Δευτέρα στη δουλειά.Πήγα και είχα έναν κλασικό καυγά με τον προϊστάμενό μου, αλλά η υπόλοιπη μέρα κύλησε κανονικά και γύρισα σπίτι ήσυχος. Την Τρίτη πήγα στη δουλειά και ήταν όλα καλά μέχρι που με κάλεσε εμένα και τον προϊστάμενο μου το μεγάλο αφεντικό. Μετά από συζήτηση βγάλανε συμπέρασμα ότι αρρώστησα επειδή εκείνο το Σαββατοκύριακο είχα πάει για να βοηθήσω τον ξάδερφο μου σε μια άλλη δουλειά.Αποτέλεσμα;;; Με απολύσανε, γιατί όπως λένε αυτοί δεν σκέφτηκα καθόλου την δουλειά και τους «κρέμασα» για 3,5 μέρες. Και σας ρωτάω τώρα εγώ: Δούλευα πενθήμερο… άρα ποτέ Σ/Κ … Τα Σ/Κ δεν έχω δικαίωμα να βγω από το σπίτι μου;;;Μου ζήτησε ο ξάδερφος μου να τον βοηθήσω… εσείς δεν θα το κάνατε;;; Και άντε να έλεγα όχι στον ξάδερφο… αν πήγαινα μία εκδρομή οπουδήποτε και αρρώσταινα… αν πήγαινα έστω για έναν καφέ και αρρώσταινα, τι θα λέγανε από την επιχείρηση που δουλεύω;;; Μήπως ήτανε μία αφορμή για να πάρει πιο φθηνά χέρια από μένα;;;  Εδώ μας καταντήσανε οι πολιτικοί μας με την πολιτική των δανείων πολύ πριν μπούμε ακόμα στα μνημόνια:
Να φοβάσαι να αρρωστήσεις…   Ο αδερφός μου είναι άνεργος 2 χρόνια και ψάχνουμε και οι δύο δουλειά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα και είμαστε με την σύνταξη που παίρνει η μητέρα μου από τότε που “έφυγε” ο πατέρας μου. Είναι δίκαιο;;; ΌΧΙ Και δεν φταίνε μόνο οι εργοδότες… φταίνε κυρίως οι πολιτικοί μας που τους δώσανε την επιλογή να βρούνε πιο φθηνά χέρια!!!   Ο αδερφός μου είναι 33…εγώ 31…τι όνειρα να έχουμε σε μία τέτοια Ελλάδα και πώς να κάνουμε οικογένεια χωρίς να ξέρουμε τι μας επιφυλλάσσει το μέλλον;;;
Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούσανε τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία… Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!!! Δυστυχώς τώρα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε Frau Merkel.     Τώρα θέλει υπομονή και πολλές προσευχές για να επανέλθει η Ελλάδα μας στην καλή επταετία 2000-2007 χωρίς να χρωστάει βέβαια πουθενά. Μέχρι τότε όμως πως θα ζήσουμε. Δεν το λέω για μένα, ίσως την βρω την άκρη. Το λέω όμως για πάρα πολλά παιδιά που αγωνιούν σαν κι εμένα. Όλοι οι φίλοι μου είναι άνεργοι όταν κάποτε δεν προλαβαίναμε να δουλεύουμε… Ακούς Frau Merkel ή μόνο ταγιέρ αλλάζεις στις ομιλίες σου;
 

Related posts