Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Μαΐ 2022
Lifestyle

Ιωσήφ Μαρινάκης: «Έχω ζήσει με 500 ευρώ το μήνα»

Θυμίζει, με ένα μυστήριο τρόπο, τους ηθοποιούς παλιάς κοπής: Ειλικρινής, ευθύς, σοβαρός και συνεπής και στα λόγια του και στις πράξεις του.

Ο Ιωσήφ έχει ένα ζόρικο καλοκαίρι. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή στο θέατρο “Αθηνά”, Δευτερότριτα στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας για μια νέα επιτήρηση με μπλουζάκια και ρούχα και τις υπόλοιπες ώρες τις αφιερώνει στην γυναίκα της ζωής του, την Χρύσα Καλπάκη.

 

Αισθάνεσαι τυχερός που έχεις δουλεία;

Φυσικά και αισθάνομαι. Είναι εποχές που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Είναι δύσκολα τα πράγματα και είμαι τυχερός, γιατί δεν σταμάτησα να δουλεύω από τη μέρα που ξεκίνησα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνομαι θλίψη και λύπη με όσα συμβαίνουν και με τους ανθρώπους γύρω μας, που δεν έχουν δουλειά.

 

Έχεις προνοήσει για μια δεύτερη δουλειά, εκτός από εκείνη του ηθοποιού;

Ναι έχω μπει σε μια εταιρία με τον αδελφό της Χρύσας, τον Δημήτρη και βγάζουμε κυρίως t-shirts , αλλά και βερμούδες και πετσέτες. Έρχομαι Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Τρίτη και ασχολούμαι με το δημιουργικό και μου αρέσει πολύ. Προς το παρόν τα πουλάμε online στο www. vagrancy.gr.

 

Αν αυτό το καλοκαίρι δεν έκανες θέατρο, είχες εναλλακτική λύση ή θα έτρωγες από τα έτοιμα;

Έτοιμα; Ποια έτοιμα;

 

Δεν έχεις χρήματα στην άκρη;

Όχι βέβαια, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Πρόσφατα πήρα και σπίτι, οπότε δεν έχω τίποτε στην άκρη, αλλά πάντα κάτι βρίσκεται. Δεν ξεμένω ποτέ, ο θεός προνόησε.

 

Κάποιοι συνάδελφοί σου γύρισαν στα πατρικά τους ή στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις. Θα έκανες κάτι παρόμοιο;

Δεν έχω οικογενειακή επιχείρηση. Ο πατέρας μου είναι απόστρατος αστυνομικός και δεν υπολογίζω την αστυνομία σαν προσωπική μου επιχείρηση. Μόνος το παλεύω, αλλά και από παιδί δεν είχα πλάτες να με στηρίξουν και πάντα πίστευα, ότι μακριά από την σκέπη της οικογένειάς σου γίνεσαι καλύτερος και υπεύθυνος άνθρωπος.

 

Με πόσα χρήματα μπορείς να ζήσεις το μήνα;

Μπορώ να ζήσω και με 100 ευρώ και με 100 χιλιάδες. Σοβαρά όμως, σε ότι αφορά τα προσωπικά μου έξοδα, χρειάζομαι ελάχιστα, αλλά υπάρχουν υποχρεώσεις όπως ενοίκια ρεύματα, δάνεια, που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Έχω ζήσει με πολύ λιγότερα σε πληροφορώ. Την εποχή που δούλευα σε bar, έπαιρνα περίπου 25 ευρώ το βράδυ επί 5 νύχτες, κάνε τον υπολογισμό. Έχω ζήσει για μεγάλο διάστημα με 500 ευρώ το μήνα και ήμουν μια χαρά.

 

Γιατί πιστεύεις το κανάλι δεν σε φώναξε πίσω στους «Νηστικούς πράκτορες»;

Δεν ήταν θέμα καναλιού, άλλα παραγωγής. Το κανάλι έδωσε την εκπομπή σε εξωτερική παραγωγή , η οποία έκανε περικοπές στο budget και όπως κατάλαβες το πρώτο πράγμα που μειώθηκε στο budget, ήμουν εγώ.

 

Είσαι χρόνια με την Χρύσα Καλπάκη. Της έχεις κάνει πρόταση;

Όχι δεν της έχω κάνει ακόμη πρόταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παντρευτούμε κάποια στιγμή.

 

Το έχεις σκεφτεί;

Ναι φυσικά και το έχουμε συζητήσει, είναι στα μελλοντικά μας σχέδια.

 

Δεν σε «πιέζει» για γάμο ή για παιδί;

Δεν με πιέζει για τίποτε, είμαστε μαζί και είμαστε μια χαρά. Εξάλλου όταν πιέζουμε κάποιον δεν βγαίνει σε καλό, όλα πρέπει να γίνουν στο χρόνο τους.

 

Αν έπρεπε να μου πεις ένα κακό της συμβίωσης, ποιο θα ήταν;

Δεν ξέρω; Τα τετριμμένα μάλλον, ότι συνηθίζεις τον άλλον, αλλά και αυτό δεν το βρίσκω κακό. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος που είμαστε συνέχεια μαζί, που κοιμάμαι και ξυπνάω κάθε μέρα δίπλα της. Το παλεύαμε χρόνια να συμβεί και ήταν δύσκολο που ήμασταν 4 χρόνια μακριά και εγώ με μια βαλίτσα στο χέρι.

 

Ήσουν άστατος εργένης ή ήσουν παιδί του δεσμού;

Έχουν υπάρξει περίοδοι που ήμουν πολύ άτακτος, αλλά και περίοδοι που ήμουν χαλαρός. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί πιτσιρικάς και έχω κάνει και εγώ αρκετά πράγματα στη ζωή μου.

 

Αγχώνεσαι που μεγαλώνεις και έρχονται νέοι και ωραίοι ηθοποιοί με περισσότερες πιθανότητες για ένα ρόλο;

Πλέον απευθύνομαι σε ρόλους άλλης ηλικίας, δεν συναγωνίζομαι με τα πιτσιρίκια και χαίρομαι που βλέπω νέα παιδιά με όρεξη και όνειρά για τη ζωή.

 

Σε ρωτάω γιατί για έναν ηθοποιό και μάλιστα ωραίο, είναι δύσκολο να αποχαιρετίσει ρόλους ζεν πρεμιέ και να υποδυθεί τον πατέρα ή τον μεσήλικα, λόγου χάρη.

Δεν έχω τέτοια απωθημένα. Όταν έγινα ηθοποιός, ήθελα να περάσω και να ζήσω καλά. Δεν περίμενα μέσα από τη δουλειά μου να επιβεβαιωθώ σαν άντρας. Όταν μεγαλώνεις και έχεις περάσει όσα έχεις περάσει, έχεις πλέον επιβεβαιωθεί και ξέρεις που πατάς στη γη. Δεν υπάρχει λόγος και δεν γίνεται να συγκριθώ με ένα πιτσιρικά.

 

Μέχρι ποτέ θα είσαι στην παράσταση «Σ’ αγαπάω αλλά»;

Όλο το καλοκαίρι μέχρι το Σεπτέμβρη, θα το περάσω στο θέατρο Αθηνά.

 

Κανείς παρέα με τους άλλους ηθοποιούς ή όταν τελειώνει η παράσταση, ο καθένας σπίτι του;

Έχω καλές σχέσεις, αλλά δεν κάνω πολύ παρέα γιατί με περιμένει σπίτι η Χρύσα. Θέλω μόλις τελειώνω να πάω να βρω και να συναντήσω τον άνθρωπό μου.

queen.gr

Related posts