Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Φεβ 2025
Κόσμος

Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους “Αγανακτισμένους” στη Βαλένθια

Τον τραυματισμό 18 ανθρώπων και τη σύλληψη ακόμη πέντε στη Βαλένθια της Νότιας Ισπανίας είχαν ως αποτέλεσμα οι συγκρούσεις των αστυνομικών με διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και οκτώ αστυνομικοί. Δεκάδες διαδηλωτές είχαν περάσει τη νύχτα μπροστά από το τοπικό Κοινοβούλιο της Βαλένθια, αναμένοντας την ορκωμοσία των νέων βουλευτών που αναδείχτηκαν από τις τοπικές εκλογές της 22ας Μαΐου.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την παρουσία ορισμένων βουλευτών που κατηγορούνται για διαφθορά, όπως ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης, Φρανθίσκο Κίμπς.

Εκατοντάδες άλλοι ενώθηκαν μαζί τους, αναγκάζοντας την αστυνομία να σχηματίσει ένα «διάδρομο ασφαλείας», ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να μπουν στο κτήριο.

Ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να τους διαλύσουν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Εκπρόσωποι του κινήματος διαμαρτυρίας διέψευσαν τις κατηγορίες, ότι οι διαδηλωτές εκτόξευαν αντικείμενα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ψαλίδια.

Στη Μαδρίτη, περίπου 2000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα τους έξω από το Κοινοβούλιο.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έχει κινητοποιήσει χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι κατέλαβαν κεντρικές πλατείες σε περισσότερες από 50 πόλεις.

Την Κυριακή, οι «Αγανακτισμένοι» σκοπεύουν να αποσυρθούν από την Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης και προσανατολίζονται πλέον στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών στις γειτονιές.