Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού των λαθρομεταναστών στο βουνό του Λαδοχωρίου την προηγούμενη Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα.
Οι άνδρες κύκλωσαν τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών και προχώρησαν σε εκκένωσή του. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 80 λαθρομετανάστες. Οι παράνομοι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή προς δύσβατη περιοχή στο βουνό όταν είδαν τους αστυνομικούς.
Τεράστιο ήταν το έργο όλων των στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και των Λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όλο αυτό το διάστημα.
Στο σημείο βρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Στρατηγός Σερέτης Νικόλαος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Στρατηγός Τσακνάκης Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κ.κ. Μίαρης Βασίλης & Μαρτίνης Σπυρίδων, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Ράπτης Σταμάτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας Σπύρου Φώτης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μονάδα του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή τους.
Η Αστυνομική δύναμη αποτελούνταν από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ και 10άδες άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Από την πλευρά του Λιμενικού στο σημείο επιχείρησε όλη η δύναμη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς επίσης και 10άδες άντρες και γυναίκες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Δεκάδες εργάτες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων απομάκρυναν τα πρόχειρα παραπήγματα τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 150 στον αριθμό.