Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Ιαν 2021
Ελλάδα

Εξωκοινοβουλευτικοί στην κυβέρνηση

Τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως και νέες συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προανήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, που προγραμματίζει να απευθύνει σήμερα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

«Σε καίριους τομείς θα αξιοποιήσουμε πρόσωπα χωρίς κανένα κομματικό περιορισμό, αλλά με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον ανασχηματισμό που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, παρά τις εισηγήσεις να επισπεύσει τις αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέες συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ δεν αποκλείεται και νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Όπως τόνισε, η αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα είναι εθνικό καθήκον που υπερβαίνει τα κόμματα, υπερβαίνει τις κομματικές διαιρέσεις, ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει καμία έξωθεν επιβολή για τη συναίνεση, η συναίνεση πρέπει να προέρχεται από τις ίδιες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι θα επιμείνει έως τέλους στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, μέχρι και την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από μια ευρύτερη πλειοψηφία, ενώ επεσήμανε με νόημα: «Έχω πει ότι εφόσον συμφωνούμε στους στόχους -όπως ισχυρίζεται και ο κ. Σαμαράς, ότι συμφωνεί στους στόχους του Μεσοπρόθεσμου- δεν έχουμε κανένα ταμπού να βρούμε τους τρόπους και να συνδιαμορφώσουμε το τελικό κείμενο».

 

Δημοψηφίσματα

Ο κ. Παπανδρέου επέμενε και πάλι στην πραγματοποίηση δημοψηφισμάτων με στόχο ουσιαστικά την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Στον προγραμματισμό του είναι η πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το πολιτικό σύστημα αρχές φθινοπώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έφερε προσχέδιο για την τροποποίηση της διαδικασίας για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, το οποίο θα συζητηθεί ως νομοσχέδιο σε ένα από τα προσεχή Υπουργικά Συμβούλια.

 

Διάγγελμα

Ο πρωθυπουργός προγραμμάτιζε χτες, να απευθύνει το πρωί σήμερα, πριν απαντήσει στη Βουλή στις ερωτήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αλέξη Τσίπρα, διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πραγματοποίηση ή όχι του διαγγέλματος θα καθοριζόταν από το αν θα συνεχιζόταν ή όχι σήμερα η απεργία των τεχνικών της τηλεόρασης.

 

Η Τίνα Μπιρμπίλη

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη η οποία επέμενε στην ανάγκη φορολόγησης του πλούτου σε περιοχές όπως τα Βόρεια Προάστια.

 

Τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης, την εισφορά αλληλεγγύης για όλους κατά της ανεργίας και υπέρ της κοινωνικής συνοχής ζήτησε η κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ παρέμβαση 17 σημείων έκανε ο Χάρης Παμπούκης μιλώντας για την ανάγκη ενός νέου «Μάρσαλ plan» βάσει του οποίου η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει δίχτυ ασφαλείας στις αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επιστολή από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συμφωνώντας με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιου.

Related posts