Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιούν 2024
Πολιτική

Γ.Παπανδρέου: «θα είμαι υποψήφιος στην Αχαϊα»

Με μια γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αχαϊα, από εκεί που ξεκίνησε όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

 

Η χώρα, οδηγείται σε μια από τις κρισιμότερες μετά την Μεταπολίτευση εκλογικές και εθνικές μάχες.

 

Οι Έλληνες πολίτες, κυριαρχικά, θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

 

Ήδη, έχουν γίνει πολλά προκειμένου να βγεί με ασφάλεια η χώρα από την κρίση. Εχει μπει η μαγιά για τις μεγάλες αλλαγές σε θεσμούς και στο κράτος, το οποίο δυστυχώς αποτέλεσε τροχοπέδη για την χώρα, ενώ απαιτείται να είναι συμπαραστάτης και να απελευθερώνει τις δυνάμεις του Ελληνικού λαού.

Απαιτείται να γίνουν πολλά ακόμη. Αλλαγές που εδραιώνουν μια παραγωγική Ελλάδα, δημιουργική και αυτόνομη.

 

Αυτή τη μάχη την δίνουμε μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ιδιαίτερα δυσμενές, όπου οι υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις δέχονται ισχυρότατες πιέσεις και πλήγματα από το μη παραγωγικό κεφάλαιο, το κεφάλαιο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ακόμα και παρασιτικά διογκώθηκε σε βάρος της πραγματικής οικονομίας.

Η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί είναι τελικά και μια προσπάθεια, ένας αγώνας για την ίδια την δημοκρατία.

 

Είναι γεγονός ότι, η δυναμική των εξελίξεων ανέδειξε και τις αδυναμίες των πολιτειακών θεσμών, και λάθη, και παραλήψεις και καθυστερήσεις. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, η επόμενη φάση αποτελεί ιστορική πρόκληση, ώστε να εμπεδώσουμε με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις και ισχυρή πολιτική βούληση ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας, ένα κράτος παραγωγικό. Είναι μια πρόκληση – στοίχημα, διακύβευμα για το οποίο πάλεψαν διαχρονικά οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

 

Οι επιπτώσεις των διεθνών φαινομένων και των αδυναμιών της δικιάς μας κρατικής συγκρότησης είναι παρούσες, μπροστά μας, στην Ελλάδα, σε κάθε περιφέρεια, νομό και πόλη της χώρας.

 

Αυτή η μάχη, δεν μπορεί να μείνει στη μέση.

 

Και σε αυτήν, απαιτείται η στράτευση όλων, προκειμένου αφενός μεν η χώρα να διασφαλίσει οριστικά την έξοδό της από την κρίση, αφετέρου δε να προωθηθούν οι ζωτικές αλλαγές. Αλλαγές, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για μια βιώσιμη ανάπτυξη με δικαιοσύνη. Οι Έλληνες να σταθούμε στα δικά μας πόδια, στις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Να μην κινδυνέψουμε πάλι, ούτε να βιώσουμε ξανά την απειλή μιας χρεοκοπίας.

 

Αυτή τη μάχη, προσωπικά, θα συνεχίσω να την δίνω πάντα, παντού και με όποιον ρόλο.

 

Σε αυτές τις εκλογές, όπως ενημέρωσα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα την δώσω από την Αχαΐα.

 

Από εκεί ξεκίνησε ο Γεώργιος Παπανδρέου, από εκεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, από εκεί ξεκίνησα και εγώ.

 

Μας συνδέουν ισχυρότατοι δεσμοί με την Αχαΐα

Εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί είναι οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι και τόσοι άλλοι με τους οποίους διαχρονικά αγωνιστήκαμε για μια διαφορετική Ελλάδα.

 

Σήμερα, από εκεί, θα μιλήσουμε και πάλι για όλα. Για τις ευθύνες μας καθώς και για την νέα ελπίδα, την προοπτική, για την οποία αγωνιζόμαστε.

 

Και η Αχαΐα, όπως η χώρα ολόκληρη, παρά τα μεγάλα προβλήματα, έχει επιλογή. Να αξιοποιήσει, παρά τα προβλήματα, παρά τον πόνο που όλη η Ελλάδα δοκιμάζει, αυτή την κρίση ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης της οικονομικής βάσης, της κοινωνικής συγκρότησης, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την οδηγήσουν σε ένα νέο καλύτερο μέλλον.

 

Για αυτά θα παλέψουμε και πάλι μαζί.

 

Related posts