Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Απρ 2024
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας να ταρακουνήσουμε τους δανειστές


 
 
 
 
 
 
«Στα 37 του χρόνια, τα οποία ούτε κα’ ελάχιστον δείχνει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό ότι απολαμβάνει τις στιγμές που ζει. Πριν από δύο εβδομάδες έκανε το μεγάλο άλμα όταν το μέχρι πρότινος άσημο κόμμα του ήρθε δεύτερο στις εθνικές εκλογές με την υπόσχεση της καταγγελίας της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας, σημειώνουν οι New York Times που φιλοξενούν συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ένας ανερχόμενος πολιτικός σταρ».
Από εκείνη την ημέρα (σσ 6 Μαΐου) προσθέτουν οι NYT ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εμπλακεί σε ένα υψηλού ρίσκου παιγνίδι μπλόφας με τους ευρωπαίους ηγέτες» και διευκρινίζουν «Ενώ εκείνοι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ήρεμα την άποψή του και τους αφήνει να ιδρώνουν από το πιθανώς καταστρεπτικό αντίκτυπο όσων λέει ότι θα κάνει».
«Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να παίζω πόκερ», λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του και προσθέτει: «Ο στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε, ο στόχος μας είναι να τους ταρακουνήσουμε», λέει αναφερόμενος στους διεθνείς δανειστές της χώρας.
«Θέλουμε να τους πείσουμε. Πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ελλάδα και να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ευρώπη, ειδάλλως η Ευρώπη θα βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο».
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι στην πραγματικότητα ήταν οι αγορές που προκάλεσαν την κρίση, και όχι ο ίδιος ή η Ελλάδα. «Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς. Εάν διώξουν την Ελλάδα, απλά θα επιτεθούν στην επόμενη χώρα. Και οι επόμενες χώρες που παίρνουν σειρά είναι η Ισπανία και η Ιταλία».
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει στους ΝΥΤ ότι «σπούδασε» οικονομικά δίπλα στους συντρόφους του «στα χαρακώματα των οικονομικών επιτροπών του Συνασπισμού».
Κομψός, προσηνής και κάπως αινιγματικός, κατά την περιγραφή της εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας λέει, πιθανότατα χαριτολογώντας, ότι δεν φοράει γραβάτες επειδή του θυμίζουν την θητεία του στο Ναυτικό.
Σε συνέντευξή του στον Guardian, o κ. Τσίπρας μιλάει για πόλεμο μεταξύ «καπιταλισμού και ανθρώπων».
«Νε ρωτάτε αν φοβάμαι. Θα φοβόμουν αν συνεχίζαμε στον ίδιο δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση», σημειώνει.
Οι συνεργάτες του, με τσάντες Louis Vuitton και μοδάτα γυαλιά ηλίου, εύκολα παραδέχονται ότι είναι μαχητές του αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης, σχολιάζει η παρατηρητική συντάκτρια του Guardian που φιλοξενεί και την άποψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, άρτι εξελθόντος τη στιγμή της συνέντευξης από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο φαίνεται στην τηλεόραση. Εχει όμως μερικές επικίνδυνες απόψεις».
«Η Ελλάδα» λέει στην βρετανική εφημερίδα ο κ. Τσίπρας, «επελέγη σαν πείραμα για την αναγκαστική εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής – σοκ, και οι Ελληνες ήταν τα πειραματόζωα. Εάν το πείραμα συνεχιστεί, θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές του θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Για αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει αυτό το πείραμα. Δεν θα είναι θρίαμβος μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη.
Πηγή: Έθνος

Related posts