Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Ιαν 2021
Ελλάδα

Γίνεται της “ΠΑΡΑΓΚΑΣ”… Η επίσημη λίστα με τους 85

Συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε ποτέ, με την συμμετοχή γνωστών παραγόντων στο στήσιμο αγώνων. Οι πρώτοι δέκα από τους εμπλεκόμενους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μεταξύ αυτών, οι πρόεδροι της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης, του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος και της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ άλλοι πέντε αναζητούνται για να συλληφθούν. Συνολικά, χάρη στην αστυνομική έρευνα και την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ, κατηγορούνται 85 άτομα τα οποία θα κληθούν σταδιακά να απολογηθούν.

 


Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα και επίσημα:

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:


1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας

 

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, στους κάτωθι:


1.Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος

 

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

<p>1) Γεώργιος Γεωργιάδης
2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
3) Λουκάς Αποστολίδης
4) Γεώργιος Πράττος
5) Γεώργιος Βαρούτσικος
6) Γεώργιος Τόρης
7) Γεώργιος Γεωργόπουλος
8) Ιωάννης Τσιγιάννης
9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
10) Δημήτριος Μουστάκας
11) Ανθιμος Καραμανίδης
12) Λουκάς Καραμάνης
13) Αβραάμ Παπαδόπουλος
14) Γεώργιος Χαβενετίδης
15) Δημήτριος Δημητρίου
16) Ευάγγελος Δήμου
17) Σταμάτιος Φασουλής
18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
19) Ιωάννης Οικονομίδης
20) Νικόλαος Λυράκης
21) Σάββας Παντελίδης
22) Χρήστος Σφήκας
23) Νικόλαος Θεοχαρίδης
24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
25) Ιωάννης Καλυβίτης
26) Κωνσταντίνος Μενδρινός
27) Δημήτριος Βίλλας
28) Μιχαήλ Τσιβελέκης
29) Μιχαήλ Αλβέρτης
30) Γιαννάκης Ανδρέου
31) Μάριος Μπουλουγούρης
32) Μαρία Αυγίδου,
33) Διονύσιος Κοτίνης
34) Μαρία Βυθοπούλου
35) Αθανάσιος Κωστουλέας

 

Για όλους τους αναφερόμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

 

Την Πέμπτη το μεσημέρι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δέκα συλληφθέντες για το σκάνδαλο- «μαμούθ» με τους 41 ποδοσφαιρικούς αγώνες που θεωρεί στημένους η UEFA, πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Αθηνών. Κατηγορούνται για έξη κακουργήματα και έξη πλημμελήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομος στοιχηματισμός μέσω Ίντερνετ και δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, κατηγορείται ότι αποκόμισε μεγάλο περιουσιακό όφελος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
«Άλλη μία φούσκα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι αυτή»

 

H κοινή επιχείρηση Εισαγγελίας, Αστυνομίας, ΕΥΠ και ΣΔΟΕ που ξεκίνησε εδώ και μήνες, οδήγησε στις συλλήψεις των πρώτων δέκα κατηγορουμένων. ΚΑΡΤΑ- ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ Είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρος Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη Νίκος Χάλκος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πιερικού και του ΠΑΟΚ Δημήτρης Ζαβαντίας, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, ο μάνατζερ του Αγροτικού Αστέρα Αθανάσιος Ντότσης, οι μπουκμέικερ Ανδρέας Δημόπουλος και Βασίλης Καρακούλιας και ο επιχειρηματίας Νίκος Ζαμάνης που εμπλέκεται και στο κύκλωμα των 216 νονών της νύχτας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤ. ΨΩΜΙΑΔΗ
«Είναι αθώος……»

 

Σε μια από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, ένας από τους κατηγορούμενους ακούγεται να λέει σε άγνωστο άτομο για αγώνα της Superleague.

«ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ- ΦΩΤΙΑ»
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: «Μην ανησυχείς. Οι επτά είναι «μιλημένοι». Είναι σχεδόν κουτσοί»

«Μ…ς του Κούγια, συγχαρητήρια! Ακούτε τον Κούγια και θα πάτε μπροστά»

 

Άλλοι πέντε αναζητούνται και αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. ΚΑΡΤΑ- ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ Είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Μάκης Ψωμιάδης, ο γνωστός προπονητής Γιάννης Παπακώστας, ο παίκτης της Ηλιούπολης Μιχάλης Νικολόπουλος, ο μάνατζερ Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Γεωργιτσιάκος.

ΚΙΜΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ν. ΠΑΝΤΕΛΗ

«Αρνείται τις κατηγορίες….»

 

Πέντε ακόμη άτομα προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όχι όμως και στον εισαγγελέα. ΚΑΡΤΑ- ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ Πρόκειται για δυο πολύ γνωστούς διαιτητές της Superleague, έναν παράγοντα ΠΑΕ της Πελοποννήσου, έναν προπονητή ομάδας της βόρειας Ελλάδας και έναν εν ενεργεία διεθνή μπασκετμπολίστα που φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με παράγοντα επαρχιακής ομάδας ποδοσφαίρου και να του ζήτησε ουσίες για ντόπινγκ.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ν. ΖΑΜΑΝΗ

«Θα αποδείξουμε τη Δευτέρα ότι δεν είμαστε ένοχοι»

 

Η ΕΥΠ κατέγραψε 85 CD με συνομιλίες των εμπλεκομένων, ενώ η δικογραφία αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 85 άτομα που δεν αποτελούσαν μία ενιαία εγκληματική ομάδα, αλλά τρεις με επικεφαλής του Αχιλλέα Μπέο, Κώστα Τσακογιάννη και Μάκη Ψωμιάδη. ΚΑΡΤΑ- ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Στις ομάδες αυτές εμπλέκονται και άλλα τρανταχτά ονόματα, όπως ο γιος μεγαλοπαράγοντα που φέρεται να κέρδισε 13 εκατομμύρια ευρώ στοιχηματίζοντας σε συγκεκριμένο αγώνα, ένας εν ενεργεία Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας που εμφανίζεται να στοιχημάτιζε μεγάλα ποσά σε στημένα παιχνίδια, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ένας παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της «παράγκας» και ένας παλαίμαχος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

«Να που πήγανε τα λεφτά, μέσα στη διαφθορά και την ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος. Να γυρίσει ο κόσμος, χωρίς βία και στημένα, να αποκαταστήσουμε την αξία του αθλήματος»

 

Στο 130 σελίδων πόρισμά της, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζητά να ασκηθεί δίωξη και σε κορυφαίο παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ, ο οποίος ακούγεται σε τηλεφωνική συνομιλία του να σχολιάζει την διαιτησία στη νίκη της ομάδας του σε ένα ντέρμπι.

«ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ- ΦΩΤΙΑ»
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Ο άνθρωπός μας είδες πώς τον έκανε τον άλλο;»

 

Η εισαγγελέας δεν χαρακτηρίζει τον παράγοντα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ όσων αναφέρονται στην δικογραφία, ωστόσο, είναι ο διαιτητής και ο ένας βοηθός του συγκεκριμένου αγώνα.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ.
«Αν η ΕΠΟ της οποία στελέχη σήμερα είναι κρατούμενοι, δεν ανοίξει τους φακέλους και δεν πιέσετε εσείς ως πολιτεία, τότε δεν θα επιτελέσουμε κανένα σκοπό…Να ανοίξει η ΕΠΟ τους φακέλους . Μην ακολουθείτε πολιτική Πόντιου Πιλάτου»

 

Τα κόμματα της Αριστεράς εξέφρασαν την ελπίδα να επικρατήσει κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και νησιά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Related posts