Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Σεπ 2017
 
 

Τι λέει το Spiegel για την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετικά με την μαντίλα

Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 - 12:48

-a Μέγεθος κειμένου +A

Screenshot_2Οι επιχειρήσεις πλέον και με τον νόμο μπορούν να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες εργαζόμενες τους να φοράνε μαντίλα μετά την χθεσινή απόφαση που έλαβε το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Spiegel κρίνει αυτή την απόφαση σχολιάζοντας: «Γυναίκες που φοράνε μαντίλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους ότι η χώρα μας απειλείται από «ισλαμοποίηση», ότι θα χαθούν οι «γερμανικές» αξίες μας, ότι απειλούνται μάλιστα από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε τον φόβο τον τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι γυναίκες που στην καθημερινότητά τους φοράνε μαντίλα δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Αντίθετα θα συνέβαλε στη συμβίωση, εάν υπήρχαν περισσότερα θετικά παραδείγματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πελάτες έρχονταν σε επαφή με γυναίκες που δούλευαν σε ταμεία τραπεζών, στη ρεσεψιόν ξενοδοχείων ή σε καταστήματα υποδημάτων, με γυναίκες που φορούσαν μαντίλα θα μπορούσαν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη γιατί οι γυναίκες αυτές για διαφορετικούς λόγους φοράνε στην πραγματικότητα ένα αθώο κομμάτι ύφασμα στο κεφάλι τους. Θα ήταν ωραίο, εάν το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ενθάρρυνε τους εργοδότες να στηρίζουν τη διαφορετικότητα που εδώ και καιρό είναι καθημερινότητα στην κοινωνία μας».

Πάνω στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Nrnberger Nachrichten, η οποία γράφει: «Η απόφαση βοηθάει ώστε να αποφεύγονται εκ προοιμίου παρεξηγήσεις. Οι εργοδότες, ωστόσο, καλά θα έκαναν να χρησιμοποιούν με μέτρο την ελευθερία που τους δίνεται και μόνο όπου πραγματικά χρειάζεται. Μια ουδέτερη εμφάνιση των εργαζομένων είναι επιθυμητή. Εξίσου επιθυμητή όμως είναι και η ανοχή απέναντι στις διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου».Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: