Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 24 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Τι ετοιμάζει ο Βαρουφάκης και πώς «πυροβολεί» την τρόικα

Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 - 10:45

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Πάνω που πάμε να ξεχάσουμε τον Βαρουφάκη και να ηρεμήσει το μυαλό μας, όλο και κάτι κάνει να μας υπενθυμίζει ότι ακόμη υπάρχει.
Μπορεί να μην τον καλούν σε συνεντεύξεις οι Έλληνες δημοσιογράφου αλλά αυτός πάντα βρίσκει τη λύση. Ας είναι και στην Αυστρία.
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουγκ» ο κ. Βαρουφάκης , κατήγγειλε την «τρόικα» ως «τον καλύτερο φίλο των φοροφυγάδων», αναφέρθηκε στα δικά του λάθη, ενώ ανακοίνωσε ότι συγγράφει «μανιφέστο» έχοντας κατά νου μια Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνέλευση.
«Η πλειοψηφία στο Eurogroup δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας την ταπείνωση ή ανατροπή της», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Φυσικά έκανε και την αυτοκριτική του.
« Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι πίστεψα πως όταν πολιτικοί και γραφειοκράτες συμφωνούν προφορικά σε κάτι το τηρούν» είπε ο Βαρουφάκης δείχνοντας ταυτόχρονα πόσο άπειρος ήταν στην πολιτική.
Άλλο λάθος που διαπίστωσε ήταν ότι δεν δημοσιοποιούσε αμέσως τις προτάσεις του για την επίλυση της κρίσης, ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως δεν είχε προτάσεις, καθώς υπήρχε ένα πολύ εξειδικευμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που αφορούσε κυρίως τη χρηματοδότηση, το οποίο όμως ποτέ δεν συζητήθηκε.
Η ελληνική πλευρά –είπε- κατέβαλε προσπάθειες για έναν διάλογο, στις Βρυξέλλες ακουγόταν ότι αυτή δεν έχει κανένα σχέδιο, και δυστυχώς η πλειονότητα του Eurogroup δεν ήθελε να κάνει μία έντιμη συμφωνία με αυτήν την ελληνική κυβέρνηση, που έπρεπε να ταπεινωθεί ή να ανατραπεί.
Τέλος δήλωσε ως αιτία της παραίτησής του πως ο ίδιος δεν μπορούσε να συναινέσει σε μια συμφωνία «Φάουστ» και δεν ήθελε να προδώσει το λαό του.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: