Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 26 Σεπ 2017
 
 

«Θεμελιώδεις αρχές η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η εμπιστευτικότητα»

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 - 17:23

-a Μέγεθος κειμένου +A

Ο Εμανουέλ Μακρόν στη σημερινή ομιλία του προς το υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε τη μέθοδο της κυβερνητικής δράσης με θεμελιώδεις αρχές την «αλληλεγγύη», τη «συλλογικότητα» και την «εμπιστευτικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέ.

Μεταξύ των κανόνων «καλής λειτουργίας», υπογράμμισε ο νέος αρχηγός του κράτους, βρίσκονται «κατ΄αρχάς η απαραίτητη αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης» καθώς και η «συλλογική δουλειά».

Για τον Εμανουέλ Μακρόν, συνέχισε ο εκπρόσωπος που μιλούσε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι να «προσδιορίζει τη στρατηγική», να «δίνει μια πορεία, μια κατεύθυνση» και να διατηρεί «τις ισορροπίες των θεσμών μας».

«Είμαι ο εγγυητής και σε αυτό το σημείο θα είμαι ανυποχώρητος», υπογράμμισε, πάντα σύμφωνα με τον Κριστόφ Καστανέ, εκτιμώντας πως ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι να «διαιτητεύει».
«Το μακροπρόθεσμο ανήκει στο Ελιζέ, οι καθημερινές ή οι μεσοπρόθεσμες διαιτησίες γίνονται στο Ματινιόν», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στην κυβέρνησή του.

Οι δύο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας θα παρουσιάσουν σύντομα μια «εγκύκλιο για τη θέση των υπουργικών γραφείων», πρόσθεσε ο Κριστόφ Καστανέ, υπογραμμίζοντας «πως οι διευθυντές των γραφείων δεν πρέπει να υποκαθιστούν τους διευθυντές των κεντρικών διοικήσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: