Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 26 Σεπ 2017
 
 

Τα μαργαριτάρια του Αλέξη Τσίπρα

Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 - 10:48

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

τσιπρας

Fotini FotouΑπό την Φωτεινή Φώτου

 Εμείς, τον αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, γι αυτό ό,τι κι αν κάνει τον δικαιολογούμε.

Όταν, πριν από καιρό, τον ακούσαμε να λέει πως είδε τη σκληρή πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουν η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά.

Είπαμε δεν πειράζει που τα έχει λίγο ανάκατα στο μυαλό του με τη γεωγραφία.

Άλλωστε, μπορεί να έτυχε σε εκείνο το μάθημα να έκανε κατάληψη, οπότε το έχασε και έτσι δεν έμαθε πως πρόκειται για το ίδιο νησί.

Όταν, λίγο αργότερα, ανέφερε ότι φεύγει από τη Γαλλία για να πάει στο Στρασβούργο και πάλι είπαμε δεν πειράζει που αγνοεί ότι το Στρασβούργο βρίσκεται στη Γαλλία, αφού, όπως φαίνεται, με τη γεωγραφία δεν τα πάει καλά.

Με τα ταξίδια όμως και τα πήγαινε έλα με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο κάτι θα μάθει στο τέλος. Και επειδή ως λαός αγαπάμε γενικώς τη μόρφωση λέμε χαλάλι τα χιλιάρικα που πληρώνουμε για τα VIP αεροσκάφη, αφού πρόκειται για τον πρωθυπουργό μας.

Ένα άλλο θέμα, που έχει συζητηθεί πολλές φορές, είναι η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να μάθει σωστά αγγλικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα αγγλικά του πρωθυπουργού μας έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού. Για να μας αποδείξει, λοιπόν, ότι έχει κάνει σημαντική πρόοδο, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Ομπάμα στην Αθήνα, τον ακούσαμε να μιλάει ελληνικά με αγγλική προφορά.

Μας θύμισε τον Βουτσά, ως Τζακ, στο ‘γαμπρός απ΄το Λονδίνο’. Όμως και πάλι είπαμε δεν πειράζει, με τις τόσες ώρες μάθημα αγγλικών που του κάνουν, μπερδεύτηκε το παιδί.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Μέχρι τη στιγμή που άκουσα τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντόναλντ Τουσκ, να λέει ότι ο ελληνικός λαός θα “θρέψει” τους καρπούς. Εδώ, απογοητεύτηκα. Θα μου πείτε, πρώτη φορά είναι που διαπιστώνουμε ότι έχει κάποια κενά, όσον αφορά την ελληνική γλώσσα και ότι τα “μαργαριτάρια” πάνε σύννεφο;

Όχι βέβαια.

Όμως, είναι δυνατόν, ένας σωστός μαρξιστής, λέμε τώρα, να αγνοεί το ρήμα “δρέπω” και να το μπερδεύει με το τρέφω;

Είναι δυνατόν να αγνοεί τι θα πει δρεπάνι, όταν το σφυροδρέπανο είναι το κομμουνιστικό σύμβολο;

Το λάθος συνεχίστηκε και στο επίσημο κείμενο, στο δελτίο τύπου.

Τόσοι παρατρεχάμενοι, τόσοι μετακλητοί, δεν βρέθηκε ένας να γνωρίζει τι σημαίνει δρέπω και τι τρέφω και να το διορθώσει;

Νομίζω ότι ο μορφωμένος, κατά δήλωσή του, Καρανίκας, που δεν διάβαζε “4 τροχούς” και “Marie Claire” σαν τους αμόρφωτους δεξιούς, αλλά διάβαζε τον “Πασκάλ και τον Μπρυκνέρ!!!”, θα πρέπει να αναλάβει δράση. Να κάνει στον πρωθυπουργό και στους συναδέλφους του συμβούλους κάποια μαθήματα, ξεκινώντας από το τι σημαίνει  η λέξη δρεπάνι!!!Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: