Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 29 Μαρ 2017
 
 

Στην Νάουσα ταξιδεύει το «Ελλάδα από το Α έως το Ω»

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 - 19:19

-a Μέγεθος κειμένου +A

ellada-a-o-naousa-3_cosmote-tvΣτο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω» σήμερα , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ,στις 21.00, ταξιδεύουμε στην Νάουσα την πόλη με το ξεχωριστό μικροκλίμα, την πολύτιμη γη, τη σπουδαία βιομηχανική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία.

ellada-a-o-naousa-5_cosmote-tvΗ Νάουσα έχει ιστορία αιώνων και τα ίχνη αυτής της ιστορίας υπάρχουν στα ερείπια της περίφημης Σχολής του Αριστοτέλη, στην οποία διδάχτηκε στα νιάτα του ο Μέγας Αλέξανδρος ηθική, πολιτική και φιλοσοφία. Στην περιοχή βρίσκονται και άλλα σημαντικά μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο της Μίεζας, ο μεγάλος Μακεδονικός τάφος «Κρίσεως», ο Μακεδονικός τάφος των Λύσωνος και Καλλικλέους, ο Μακεδονικός τάφος των Ανθεμίων κ.ά. Για την Νάουσα μιλά, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχός της  Νίκος Κουτσογιάννης, ο τέταρτος νεότερος Δήμαρχος στην Ελλάδα.

ellada-a-o-naousa-1_cosmote-tvΤην Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 21.00 το αφιέρωμα «Αθάνατα Αρχαία Μνημεία» με το ντοκιμαντέρ Εξ-ιστορώ: Τα μάρμαρα της Αρχαίας Θάσου μας ταξιδεύει στη Θάσο, ένα νησί που τον 7ο π.Χ. αιώνα προσέλκυσε Παριανούς αποίκους χάρη στο κατάλευκο μάρμαρό του. Τέτοιο μάρμαρο χρησιμοποιήθηκε και για τον ταφικό περίβολο του τύμβου Καστά.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζει επίσης το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου, Οχυρό Ρούπελ: Απρίλιος 1941 (Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 22.00), από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου, για την ηρωική άμυνα των ελληνικών στρατευμάτων στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, ενάντια στην εισβολή του γερμανικού στρατού.

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: