Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Σημαίες του ISIS σε χωριά της Αλβανίας

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 - 16:54

-a Μέγεθος κειμένου +A

isis-medium-656x400Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», την εμφάνισή της σε κάποια χωριά και, κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, έχει κάνει η σημαία του ISIS. Όπως συμπληρώνει η ιταλική εφημερίδα, στην Αλβανία, «πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ατόμων που ασπάζονται τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό». Από τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία μετέβησαν στο αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος», περίπου χίλιοι «ξένοι μαχητές», έστω και αν την τελευταία περίοδο η ροή αυτή παρουσίασε μείωση.

Την ίδια στιγμή, 89 μουσουλμανικά τεμένη θεωρούνται «εκτός ελέγχου», 9 άτομα καταδικάσθηκαν για στρατολόγηση εξτρεμιστών και 10 ιμάμηδες -δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί-  και σύμφωνα με τις αρχές είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνοι».

Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην επικράτειά τους και ιδίως για την περιφέρεια της Απουλίας, στην οποία υπάρχει αλβανόφωνη μειονότητα. Εκφράζονται φόβοι για την περιοχή ότι το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών μπορεί να συνδεθεί με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Για αυτόν τον λόγο, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών, αρχίζοντας από εκείνες της Σερβίας, για να μπορέσουν να ελέγξουν όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: