Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Σεπ 2017
 
 

«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση  «αναδεικνύεται» η  Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 - 16:15

-a Μέγεθος κειμένου +A

Η Δημοτική Αστυνομίας της Αθήνας έκοψε τον Απρίλιο 32.000 κλήσεις

 

Το σημαντικό δεν είναι ότι βεβαιώθηκαν περισσότερες από 32.000 κλήσεις από τα όργανα της δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Το σημαντικό είναι ότι η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να έχει χώρους στάθμευσης ώστε να μην παρανομούν οι πολίτες.

Και το δεύτερο σημαντικό είναι – και αναφέρεται στο δελτίο που έστειλε ο Δήμος της Αθήνας- είναι ότι οι Έλληνες οδηγοί δεν σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αναφέρει ότι οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς και οι ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ δεν πρέπει να παρεμποδίζονται.

Όπως προκύπτει – και είναι λυπηρό- ένας  στους πέντε είχε παρκάρει σε πεζόδρομους η ακόμη και πάνω στις  ράμπες ΑΜΕΑ.

Ο κ. Καμίνης κάνει αγώνα για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης, την προτεραιότητα στον πεζό, καθώς και την τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων για τον μήνα Απρίλιο του 2017, σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% αφορά αντικοινωνική στάθμευση και πιο συγκεκριμένα, παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια. Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Ούτε τον Απρίλιο έλειψαν οι περιπτώσεις ακραίας αντικοινωνικής στάθμευσης. Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα τα οποία ακινητοποίησε και στη συνέχεια απομάκρυνε με γερανό. Το 33% των δαγκανών αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση το μήνα Απρίλιο «αναδεικνύεται» η Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων (15.534) αφορούν στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παρανόμως το 18%.

Η Δημοτική Αστυνομία, μετά την επανασύστασή της, λειτουργεί με 390 άτομα, δηλαδή το 1/4 της δύναμής της σε σύγκριση με το 2013, έτος κατά το οποίο αποφασίστηκε η διάλυσή της που διήρκεσε περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

Κύριε Καμίνη , θέλετε να κάνετε σωστό έργο. Μπράβο! Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η Αθήνα δεν έχει υποδομές για πάρκινγκ. Ενα μεγάλο ποσοστό οδηγών παρανόμησαν από αγανάκτηση. Καλοί είναι οι νόμοι αλλά η Πολιτεία δεν φροντίζει να κάνει έργα. Τα αφήνει όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: