Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 26 Σεπ 2017
 
 

Πολλά τα ερωτήματα από την πτώση του ελικοπτέρου-Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 - 14:38

-a Μέγεθος κειμένου +A

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhΠολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την πτώση του ελικοπτέρου τύπου Huey (UH-1H) στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου εκεί έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ μια γυναίκα υπαξιωματικός κατάφερε να επιζήσει.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Πλέον, όλοι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις διερευνήσεις που πραγματοποιούνται, ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ Βασίλειο Μπελεσιώτη, το ελικόπτερο της αεροπορίας του Στρατού ήταν συντηρημένο ενώ είχε υπόλοιπα ωρών πτήσεως. Παράλληλα στην περιοχή της συντριβής του, υπήρχαν χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα.

Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα προς την Κοζάνη, εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 11:00 από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας με προορισμό τη Λάρισα, έχοντας τρεις επιβαίνοντες. Από το συγκεκριμένο σημείο (Λάρισα), επιβιβάστηκαν και άλλα δύο άτομα, και στη συνέχεια απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη. Στις 07:50 το πρωί της Τετάρτης, χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια, το ελικόπτερο κατά την πτώση του έπεσε πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται και καλό θα ήταν να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα…Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: