Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 27 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ

Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016 - 20:20

-a Μέγεθος κειμένου +A

ΕΝΦΙΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να οπισθοχώρησε στα αγροτεμάχια και στα εισοδηματικά κριτήρια για να γλυτώσει τις αντιδράσεις του κόσμου, παρόλα αυτά ο φόρος ακινήτων που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά παραμένει μεγάλος.

Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη καταβολή να ξεκινάει το Σεπτέμβριο και την αποπληρωμή να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.

Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. Κι εδώ πρόκειται για μια οπισθοχώρηση προκειμένου να μην υπάρξει υψηλή επιβάρυνση.

Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

 

 

 

 

Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

enfia111

 

Πηγή: toxrima.gr

Περισσότερα : http://www.toxrima.gr/enfia-poioi-tha-plirosoyn-perissotero/Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: