Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 20 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Ο παγετός είναι πιο επικίνδυνος από το χιόνι

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 - 11:01

-a Μέγεθος κειμένου +A

dromos-pagosΟι περισσότεροι οδηγοί δεν εκτιμούν σωστά τις καιρικές συνθήκες. Προσέχουν για παράδειγμα όταν χιονίζει αλλά όταν σταματήσει το χιόνι ξεθαρρεύονται  και κάνουν το λάθος κυρίως στις «τυφλές» στροφές. Θα πρέπει λοιπόν πάντα να έχουν υπόψη τους δύο  πράγματα.

Πρώτον θα πρέπει να γνωρίζουν τη θερμοκρασία της περιοχής.

Αν είναι μηδέν και κάτω τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν παγετό στο δρόμο. Ακόμη και αν έχει βρέξει, το νερό παγώνει και γίνεται «παγίδα» για τους οδηγούς.

Δεύτερον θα πρέπει να προσέχουν πάντα τις στροφές που δεν τις βλέπει ο ήλιος. Αν για παράδειγμα οδηγούν  σε ορεινή περιοχή και ο δρόμος είναι στεγνός θα πρέπει να υπολογίζουν τις στροφές αυτές που σίγουρα έχουν διαφορετική θερμοκρασία και ο πάγος δεν λιώνει εύκολα.

Τα ειδικά λάστιχα (χειμερινά) πάντα βοηθούν στην ασφαλή οδήγηση στο χιόνι. Στον παγετό όμως δεν είναι και αυτά ασφαλή.

Τα ειδικά λάστιχα (χειμερινά) πάντα βοηθούν στην ασφαλή οδήγηση στο χιόνι. Στον παγετό όμως δεν είναι και αυτά ασφαλή.

Αν οδηγείτε σε χιονισμένη περιοχή και «φοράτε» αντιολισθητικές αλυσίδες μην ανησυχείτε ακόμη και έχει παγετό ο δρόμος. ΟΙ αλυσίδες θα σας προστατέψουν ακόμη και στον παγωμένο δρόμο.

Οι πεζοί

Αν δεν οδηγείτε αλλά περπατάτε σε παγωμένο δρόμο και εκεί χρειάζεται προσοχή. Όπως τα ελαστικά βοηθούν στο σωστό πάτημα του Ι.Χ στο δρόμο, έτσι και στους πεζούς βοηθούν τα κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.pagetosΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: