Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Σεπ 2017
 
 

Με ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη του ο Μπρέιβικ (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 - 18:33

-a Μέγεθος κειμένου +A

640x640_5Ο ακροδεξιός κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ προκαλεί άπαντες με τη στάση του, καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο χαιρετώντας ναζιστικά. Υπενθυμίζουμε ότι Άντερς Μπρέιβικ το 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησάκι Ουτόγια της Νορβηγίας.

Προκλητικός και αμετανόητος, κατά την έναρξη της δίκης του η οποία γίνεται για τις συνθήκες κράτησής του, εισήλθε στο δικαστήριο υψώνοντας το χέρι του με τον γνωστό χιτλερικό χαιρετισμό, αναγκάζοντας τους δικαστές να τον ανακαλέσουν στην τάξη. Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν επιλέξει, σχεδόν όλες, να τηρήσουν σιγή και κανένας εκπρόσωπός τους δεν βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο.

Κατάπληξη προκάλεσε το γεγονός πέρσι τον Απρίλιο, που το νορβηγικό κράτος καταδικάστηκε για την «απάνθρωπη» και «εξευτελιστική» μεταχείριση του Μπρέιβικ, κατά παράβαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι νορβηγικές αρχές άσκησαν έφεση στην απόφαση αυτή.

640x640-2Πάντως, διόλου απάνθρωπες δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν οι συνθήκες κράτησης του 37χρονου εξτρεμιστή – δολοφόνου, καθώς στη φυλακή όπου κρατείται, έχει στη διάθεσή του τρία κελιά, όπου μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση, να παίζει βιντεοπαιχνίδια ή να γυμνάζεται με μηχανήματα. Ο δικαστής, ωστόσο, έκρινε παράνομη την παρατεταμένη απομόνωσή του, καθώς για λόγους ασφαλείας εδώ και πεντέμισι χρόνια δεν έχει καμία επαφή με τους συγκρατούμενους του.

Οι σωφρονιστικές αρχές από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι έρχεται σε επαφή με τους υπαλλήλους της φυλακής, το ιατρικό προσωπικό, τον δικηγόρο του, ακόμη και με έναν ιερέα.

Ο Μπρέιβικ έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, όπως η κράτησή του μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: