Η δάφνη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, όμως, είναι οι καταπραϋντικές της ικανότητες σε ό,τι αφορά στο άγχος και την ένταση.
Ένας Ρώσος επιστήμονας, ο Gennady Malakhoc, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτές τις χαλαρωτικές της ικανότητες, καθώς μαγείρευε. Καθώς προετοίμαζε το γεύμα, ένιωσε ένα αίσθημα χαλάρωσης να τον κατακλύζει.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το ανακαλύψετε κι εσείς είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε. Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από 10 λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε!
Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.
Related posts
“Γκράφιτι” … με άποψη
Σκύλος βάζει φωτιά σε σπίτι
Καθυστερήσεις παντού!
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Στην Shanghai το 5ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη F1
Μετά απο τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό η F1 επιστρέφει στο International Circuit στη…