Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Σεπ 2017
 
 

H Citroen θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, στο Μεξικό!

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 - 09:24

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

Citroen C3 WRC_Mexico

Κάποιοι βιάστηκαν και θέλησαν να υποτιμήσουν μετά το πρώτο  ράλι στο Μόντε Κάρλο και το δεύτερο στη Σουηδία, το Citroen C3 WRC.

Πόσο λάθος έκαναν όμως. Στον τρίτο κιόλας αγώνα, το πλήρωμα του γαλλικού αυτοκινήτου απάντησε με νίκη.

Η Citroen με το Citroen C3 WRC και ο Kris Meeke έγραψαν ιστορία  με το δραματικό τρόπο που τερμάτισαν τον αγώνα στο Μεξικό, κατακτώντας την πρώτη θέση! Αυτή είναι η πρώτη νίκη της χρονιάς για την αγωνιστική ομάδα της Citroen!

Ελάχιστα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ο Kris Meeke είχε μια έξοδο που παραλίγο να του κοστίσει τη διάκριση στον αγώνα, αφού ακολούθησαν μερικά δευτερόλεπτα… αγχώδους περιπλάνησης στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης.

Ο βόρειο Ιρλανδός οδηγός έχασε τον έλεγχο του C3 σε μια παρατεταμένη δεξιά, τέσσερις στροφές πριν τον τερματισμό και τον θρίαμβο.

Η εικόνα στη συνέχεια είναι χαρακτηριστική. Ο Meeke με το Citroen C3 WRC πέρασε ξυστά από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης. Συνέχισε μέσα στο πάρκινγκ, πιθανότατα λόγω αποπροσανατολισμού, αντί να βγει αμέσως ξανά στο δρόμο και αφού πραγματοποίησε ένα σλάλομ ανάμεσα στα παρκαρισμένα, βρήκε μια δίοδο για επαναφορά του αυτοκινήτου στην τελευταία ειδική.

Στο service park, κραυγές ανακούφισης και επευφημίες από την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη που ανέτρεψε κάθε προηγούμενη πρόβλεψη! Οι υπόλοιποι οδηγοί που παρακολουθούσαν στα μόνιτορ μετά το δικό τους τερματισμό, απλά δεν πίστευαν αυτό που μόλις είδαν! Το Citroen C3 WRC έφτασε στο τέλος, λαβωμένο ελαφρά και με ροκανισμένο το χρόνο, ωστόσο 13,8” γρηγορότερα από τον δεύτερο οδηγό! Με αυτό το δραματικό τρόπο, η Citroen Total Abu Dhabi WRT, “κλείδωσε” την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: