Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 24 Σεπ 2017
 
 

Γερμανικός τύπος: Άφησαν την Ελλάδα στην μοίρα της για το προσφυγικό

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 - 18:39

-a Μέγεθος κειμένου +A

Screenshot_3Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σκληρά την συμφωνία που επετεύχθη στις 18/03/2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και αφορά το προσφυγικό.

Αναλυτικά το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Der Tagesspiegel ήταν: «Μοναδικός στόχος αυτής της συμφωνίας ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά, να κρατήσει μακριά από τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου τους ανθρώπους, κυρίως από τη Συρία αλλά στο τέλος και από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι οποίοι φεύγουν από τον πόλεμο αναζητώντας άσυλο και ασφάλεια. Θα καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία, όπως έχει επανειλημμένως απειλήσει; Το τι θα συμβεί εάν το κάνει, είναι ξεκάθαρο: Θα υπάρξει ένα νέο μαζικό κύμα προσφύγων που θα πλήξει κυρίως την Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή η υπόλοιπη Ευρώπη θα βοηθήσει τους Έλληνες όσο τους βοήθησε και με την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο. Στην προσφυγική πολιτική η Ευρώπη εμφανίζεται ως ένωση υποκριτών, εξαρτημένη από το έλεος του Ερντογάν».

Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau κατηγόρησε την Ευρώπη πως παρουσιάζει μονό τα στοιχεία που την συμφέρουν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, γράφοντας πως: «Δεν προκαλεί εντύπωση ότι η Κομισιόν επαινεί τη συμφωνία με την Τουρκία που επετεύχθη πριν από ένα χρόνο. Αντί για σχεδόν ένα εκατομμύριο ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μόνον 28.000 περίπου άνθρωποι. Ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού μειώθηκε από τους 1.145 στους 80. Ωραία θα ήταν βέβαια εάν η Κομισιόν δεν παρουσίαζε μόνο εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σχέδιό της. Τι γίνεται με εκείνους τους χιλιάδες που επέλεξαν άλλο δρόμο για την Ευρώπη, από τότε που τα κράτη της ΕΕ έκλεισαν τη λεγόμενη Βαλκανική Οδό;».Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: