Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 20 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Επιτυχής λαπαροσκοπική επέμβαση σε 92χρονο ασθενή

Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 - 18:04

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

laparoscopic33surgery1

Η λαπαροσκοπική χειρουργική δίνει λύση ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις που έχουν ανάγκη επέμβασης και ειδικά όταν πρόκειται για ιδιαίτερα ηλικιωμένο άτομο, με επιβαρυμένη υγεία και με ερωτηματικά για την εξέλιξη της όλης επεμβατικής διαδικασίας.

Δρ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΛΗΣ 2Αυτό δεν επηρέασε τον Χειρουργό-Λαπαροσκόπο Γιώργο Σάμπαλη, Διευθυντή Χειρουργό της Ευρωκλινικής Αθηνών  και την ομάδα του να πραγματοποιήσει με εξαιρετική επιτυχία λαπαροσκοπική επέμβαση γαγγραινώδους χολοκυστίτιδας σε 92χρονο ασθενή, η οποία λόγω του ότι εγκυμονούσε σοβαρό  κίνδυνο για την υγεία του, απαιτούσε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

«Ο ασθενής, παρά την μεγάλη ηλικία του και τη συνολική επιβάρυνση που παρουσίαζε, υποβλήθηκε σε επείγουσα χολοκυστεκτομή λαπαροσκοπικά με πλήρη καθαρισμό του ήπατος από νεκρώματα και πύον και εμφάνισε εξαιρετική μετεγχειριτική εξέλιξη,  με αποτέλεσμα, την αμέσως επόμενη της επέμβασης ημέρα, να είναι απύρετος και περιπατητικός», υπογραμμίζει ο κ. Σάμπαλης.

«Ο ασθενής», επισημαίνει, «πάσχων απο υποτροπιάζουσες χολαγγειίτιδες, είχε  αντιμετωπισθεί με επιτυχία προ 20ημέρου με ERCP (ενδοσκοπική παλίνδρομο χολαγγειοπαγκρεατογραφία) με  τοποθέτηση  stent στον χοληδόχο πόρο και αφαίρεσης πολλαπλής λιθίασης, από τον πολύ έμπειρο επεμβατικό Ενδοσκόπο-Γαστρεντερολόγο κ. Γεράσιμο Στεφανίδη. Ξαφνικά όμως, παρουσίασε πυρετό με ρίγος και έντονο πόνο δεξιού υποχονδρίου, οπότε και διαπιστώθηκε η βαριά  χολοκυστίτιδα με γαγγραινώδες υπόβαθρο, γεγονός που απαιτούσε επείγουσα επέμβαση».

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: