Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Σεπ 2017
 
 

Ένα παραμύθι για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στη συνύπαρξη  με το διαφορετικό

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 - 09:43

-a Μέγεθος κειμένου +A

received_1214973928583316Έτοιμο το μουσικό παραμύθι της νηπιαγωγού, ειδικής παιδαγωγού  και  συγγραφέως  Λητούς Τσακίρη Παπαθανασίου  . Ένα παραμύθι που μιλά με έμμετρο λόγο και 6 υπέροχα τραγούδια για το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους με τίτλο «ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ….ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ & ΑΓΑΠΗ», σε  μουσική Αντωνέλλας Πουλούλη και  εικονογράφηση Νίκη Λεωνίδου. Τώρα σε συνεργασία με την Θεατρική ομάδα Κιβωτός Ονείρων και την κα Γεωργία Τσικούρη σε σενάριο της συγγραφέως  θα γίνει παιδική παράσταση υπο την αιγίδα της Unesco με την άδεια του ΥΠΕΠΘ. Θα  ταξιδέψει  από  τον ερχόμενο Φλεβάρη  στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς  όλης της χώρας!

Το βιβλίο στο cd που περιέχει, μας προσφέρει, την αφήγηση , ορχηστρικά και  τραγούδια για να  μπορούν τα σχολεία να υλοποιούν δραματοποιήσεις και θεατρικά εργαστήρια . Περιέχει ακόμη εκτυπώσιμο  υλικό φιλαναγνωσίας  για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο ευαίσθητο θέμα της συνύπαρξης με το διαφορετικό. Έχει  προτάσεις εικαστικών  εργαστηρίων, δράσεις δημιουργίας αποφθεγμάτων και  δράσεις προαγωγής των εννοιών της συνύπαρξης και της αλληλοβοήθειας.

received_1214969701917072Η συγγραφέας κάνει σε σχολεία όλης της χώρας πλήθος  επιμορφώσεων και   σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς μετά από προσκλήσεις σχολικών συμβούλων . Έχει  ακόμη υλοποιήσει δράσεις εξωστρέφειας αφιερωμένες στα παιδιά με αυτισμό, σε συνεργασία με δήμους και άλλους ανθρωπιστικούς φορείς  της χώρας μας.

Τώρα είναι στην παραγωγή ένα ακόμη υπέροχο νέο μουσικό παραμύθι της συγγραφέως με θέμα το ατίθασο παιδί και τον σχολικό εκφοβισμό,  με τίτλο » Οι σκανδαλιές του μικρού Σεβαστιανού» που κυκλοφορεί με τις Εκδόσεις Διάπλους από τον Φλεβάρη του ’17 υπό  την Αιγίδα της Unesco σε μουσική Νίκου Ευθυμιάδη και με την πινελιά του εικονογράφου  Νικόλα Γιαννόπουλου .

Στο Hilton στις 8 Ιανουαρίου 2017 σε μια κατάμεστη αίθουσα βραβεύθηκε η Λητώ Τσακίρη για τις όμορφες ανθρωπιστικές της δράσεις μέσα από τα παραμύθια της και έδωσε την υπόσχεση για νέες ιδέες και δράσεις με στόχο τον άνθρωπο την νέα χρονιά.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: