Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 24 Σεπ 2017
 
 

Ελπίδες για υψηλότερα στο ελληνικό χρηματιστήριο

Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 - 10:00

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

*Άρθρο του  Βαγγέλη Σιούτη

 

Ανοδικά κινείται προς το παρόν και την τρέχουσα εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές. Μετά από την διάσπαση της συσσώρευσης στις 830 μονάδες (5/7 ) ο γενικός δείκτης κινείται ήπια ανοδικά δοκιμάζοντας τιμές ως τις 850 μονάδες που είναι η πρώτη αντίσταση για τον δείκτη. Διάσπαση αυτής της αντίστασης θα θέσει τις βάσεις για κίνηση και πάνω από τις 900 μονάδες ενώ σε ενδεχόμενη διόρθωση οι 833 μονάδες σε εβδομαδιαίο διάγραμμα ( απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων ) θα πρέπει να λειτουργήσει σαν στήριξη. Χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων ο αυξημένος τζίρος χωρίς όμως αυξημένες διακυμάνσεις και έντονες κινήσεις , δείγμα εισόδου νέων κεφαλαίων , νέων επενδυτών με ταυτόχρονη αποχώρηση παλαιότερων τοποθετήσεων.             Τα βλέμματα των περισσότερων επενδυτών είναι στραμμένα στο τραπεζικό κλάδο που μπορεί να είναι ο καταλύτης που θα βοηθήσει τον γενικό δείκτη να κινηθεί υψηλότερα.

Η διάσπαση των 1080 μονάδων και της κορυφής των 1104,77 μονάδων που ήταν το προηγούμενο υψηλό 52 εβδομάδων θέτει τις βάσεις για τον επόμενο μεγάλο στόχο των 1237,6 μονάδων που είναι η κορυφή του δείκτη στις 23/5/2016 ( με γενικό δείκτη στις 650 μονάδες ) , υψηλότερο σημείο μετά τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις . Να σημειώσουμε ότι οι μέγιστες ενδοσυνεδριακές τιμές που έχουν καταγράψει οι τραπεζικές μετοχές από την τελευταία τους ανακεφαλαιοποίηση είναι :  ΑΛΦΑ  2,75 , ΕΥΡΩΒ 1,17 , ΠΕΙΡ 0,308 και ΕΤΕ 0,376 .

Η κινητικότητα στο υπόλοιπο ταμπλό έχει περιοριστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις , με αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών χωρίς όμως προς το παρόν να κινδυνεύουν οι στηρίξεις.

Η εκταμίευση της δόσης και η έξοδος της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ήταν δύο θετικές ειδήσεις και οι επενδυτές αναμένουν αν θα γίνει και με πιο τρόπο η πρώτη έξοδος στις αγορές ομολόγων μετά το 2014 ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P στις 21/7.

Τα βλέμματα των επενδυτών στις διεθνείς αγορές θα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εταιριών στις ΗΠΑ : 14/7 Citigroup , JP Morgan , Wells Fargo , 18/7 Bank of America , Goldman Sachs , IBM , 19/7 Morgan Stanley ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για την συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 20/7 και στην συνέντευξη τύπου του κ. Ντράγκι.

 

***Ο  Βαγγέλης  Σιούτης είναι  υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: