Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 24 Σεπ 2017
 
 

Η διάρκεια της Άνοιξης μειώνεται 1 λεπτό κάθε χρόνο!

Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 - 16:02

-a Μέγεθος κειμένου +A

aniksi8070Το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Μαρτίου, και συγκεκριμένα στις 12:29 ώρα Ελλάδας, θα έχουμε την εαρινή ισημερία. Έτσι, επίσημα πια, μπαίνουμε στην Άνοιξη του 2017 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, ενώ στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Επίσης, τη Δευτέρα ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και αυτό σημαίνει πως η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια. Μετά τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.

Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι.

Η συρρίκνωση της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια, με αποτέλεσμα ό,τι χάνουμε από αυτήν την εποχή να το κερδίζουμε σε διάρκεια σε καλοκαίρι.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: