Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 27 Φεβ 2017
 
 
Δημοφιλείς λέξεις : .καιρος now24 Nέα podosfero video Αντώνης Σαμαράς Για Ελλάδα Θεσσαλονίκη Καιρός Με Νέα Δημοκρατία Νεκροί Ο Οι Ολυμπιακός ΠΑΣΟΚ Πρωθυπουργός Συριζα Τι Το Τρόικα Χρυσή Αυγή από αστυνομία βροχές γερμανια είναι θα και κυβέρνηση κόσμος να οικονομία ομάδα σήμερα σε στη στην στο τα την τις τον του

Αυτό θα πει σεβασμός στην εκπαίδευση. Αυτό θα πεί Πολιτισμός

Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016 - 09:45

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

Γράφει ο  “Reuter Junior”

 

Αν το λέγαμε στον υπουργό Παιδείας στην Ελλάδα , θα έσκαγε από τα γέλια.

Αν του ζητούσαμε να περνάει τρένο από ένα χωριό για να παίρνει μια μαθήτρια που θέλει να πάει στο σχολείο και να σπουδάσει, θα μας πέρναγε για τρελό.

Και όμως στην Ιαπωνία , λειτουργεί καθημερινά  ένα τρένο για να παίρνει ένα …κοριτσάκι.

Το έγραψε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

“Βραβείο για υποδειγματική εξυπηρέτηση έχει κερδίσει μια ιαπωνική εταιρεία σιδηροδρόμων, η οποία λειτουργεί καθημερινά έναν απομακρυσμένο σταθμό στο Kami-Širataki.

Κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια, το τρένο φτάνει στις 7:04 για να πάρει μόνο έναν επιβάτη. Ένα μικρό κορίτσι που θέλει να πάει στο σχολείο. Και στις 17:08 την φέρνει πίσω στο σπίτι.»

 

Η είδηση είναι εδώ  :

 

Η Εταιρεία Σιδηροδρόμων ήθελε να κλείσει το σταθμό πριν από τρία χρόνια. Δεν υπήρχαν επιβάτες.  Αλλά όταν έμαθε ότι μια μαθήτρια εξαρτάται αν θα σπουδάσει η όχι , απ αυτό, αποφάσισε να διατηρήσει την υπηρεσία, οπότε το κορίτσι θα μπορέσει να τελειώσει κανονικά το σχολείο.

Αυτό να το πείς σε Έλληνα υπουργό και θα νομίζει ότι είσαι εξωγήινος.

Ποιος ασχολείται με την εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ σε λίγη ώρα.

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: