Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

steinmeier-thumb-large
Τη συμπρωτεύουσα και στην  συνεχεία την Αθήνα θα επισκεφτεί την Κυριακή ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Το ταξίδι επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαουσάν Σέμπλι το πρωί της Παρασκευής.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πρώτος σταθμός του Γερμανού υπουργού η Θεσσαλονίκη όπου μαζί με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Κοτζιά, θα επισκεφθούν τη συναγωγή της πόλης και θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις.
Στην συνεχεια θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠ.ΕΞ, «η Ελλάδα είναι ένας στενός σύμμαχος και χώρα κομβικής σημασίας στην περιοχή».
Η κ. Σέμπλι ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, απαντώντας: «Ισχύουν οι προηγούμενες δηλώσεις μας» (σ.σ. «Η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει εδώ 100 χρόνια και δεν υπάρχει αμφισβήτηση») και πρόσθεσε ότι «το Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ. εκτιμά ότι οι δηλώσεις Ερντογάν γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».
Το Κυπριακό και το προσφυγικό αναμένεται να βρίσκονται στην ατζέντα του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Related posts